PBS LJETNI KAMP

PBS je vodeća institucija holističke i funkcionalne tjelovježbe predana postizanju izvrsnosti na području rekreacije, rehabilitacije i sporta. To je mjesto gdje vježba postaje užitak jer ispunjava individualne želje i potrebe u ugodnom i prijateljskom okruženju.

Naš ljetni kamp u Jelsi zadržat će apsolutno sve standarde našega rada prilagođen prekrasnim prirodnim uvjetima pješčane plaže kampa Grebišće.

TKO SMO MI?

Mi smo institucija koja je od 2003. godine do danas u Hrvatskoj kreirala tržište cjelovitog, raznovrsnog i zabavnog pristupa pokretu. Naš način rada nije došao iz Amerike i nije vezan za niti jedan stroj, rekvizit ili trenutni svjetski hit. Prilagođavamo se trenutku i prostoru u kojem se nalazimo, primjenjujući nova saznanja holističke filozofije koju i sami živimo - Body tehnike. Naše polaznike učimo pravilnom držanju tako što osvještavamo atrofirane mišiće nastale usljed školskih i poslovnih statičkih opterećenja te otklanjamo bolne sindrome i oštećenja koštano-zglobnog sustava bez tableta, injekcija i neugodnih invazivnih metoda. Nikada ne ponavljamo vježbe, mi stvaramo i inoviramo treninge koji za vježbača predstavljaju izazove prilagođene vrhunskom sportu, rekreaciji ili rehabilitaciji.

ZAŠTO LJETNI KAMP?

Ljetni je kamp osmišljen za regeneraciju, podizanje energije i pripremu organizma za predstojeće radne obaveze u godini. Želimo vas približiti prirodnim izvorima i potrebama tijela u okruženju predivnih boja, mirisa, prizora i zvukova. Ovo je najbolje mjesto i trenutak da konačno naučite pravilno disati. To pokreće detoksikaciju organizma i podiže imunitet. Želimo da Body tehnikom, masažama, šetnjicama, plesom i radionicama dosegnete osjećaj prirodnog sklada, vitalnosti i radosti. Vaše držanje je odraz vaše vitalnosti, osvijestite se uz nas i iskoristite snagu prirode u dugoročnoj revitalizaciji vašega organizma.

"Svatko od nas ima svo vrijeme svijeta. Te godine, tjedni, sati, zrnca su pijeska u životnom satu što hitro klizne. Strašno je dopustiti da nam nestaju kroz prste. Iskoristiti ih do kraja, učiniti da nešto znače, to je početak vaše mudrosti."
Eleanor Roosevelt

ŠTO JE BODY TEHNIKA?

Body tehnika je izvorni hrvatski proizvod registriran i zaštićen kao način tjelovježbe pri Zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske. Prakticira se u Hrvatskoj, Sloveniji, Grčkoj, Italiji, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Body tehnika nije samo koncept vježbanja. To je filozofija tretiranja tijela, na aktivan i pasivan način, prilagođena životu 21. stoljeća. Sve vježbe Body tehnike su terapeutske, a izvorište im je u više poznatih tehnika vježbanja (klasični pilates, gimnastika, gyrotonik, ples, joga), ali opet su potpuno drugačije od svega do sada viđenog.

Body tehnika je savršena za sve one koji žele akciju na siguran i terapeutski orijentiran način. Privlači jednaku pozornost svih članova obitelji jer je svojom raznovrsnošću (preko 3000 vježbi) prilagođena malim i velikim sportašima, rekreativcima svih uzrasta, a posebno je prepoznata za potrebe rehabilitacije jer svojim integriranim pristupom uvijek nađe rješenje i uzrok problema.

Težite li lijepo formiranom, funkcionalnom i zdravom tijelu, a pritom nemate vremena, Body tehnika je optimalan izbor vaše rekreacije jer ćete u malo potrošenog vremena učinkovito djelovati na sve komponente svojega zdravlja. Inovirala ju je 2000. godine magistrica kineziologije Ana-Marija Jagodić Rukavina.

To je tehnika koja je tada nastala iz vježbanja u vodi, i još uvijek se razvija i stalno istražuje nove mogućnosti. Glavne su joj karakteristike:

1. Stojeći položaj
2. Umjeren do viši intenzitet i dinamika vježbanja
3. Pravilno i prirodno disanje
4. Više od 3 000 različitih vježbi
5. Raznovrsni i zabavni treninzi
6. Prilagodljivost na rehabilitacijski, rekreacijski i sportski pristup
7. Protokol vježbi za zdravlje zdjelice i hormonalno balansiranje
9. Pokreti koji uključuju najdublje mišićne slojeve i pokreću fascije
10. Program body vježbi na biciklima-body spinning
11. Program za poticanje limfe na trampolinu
12. Inverzni gravity trening Body tehnike

ŠTO AKO IMAM NEKE SMETNJE, NESIGURNOSTI ILI TEGOBE?

Magistrica kineziologije Ana-Marija Jagodić-Rukavina provodi konzultacije s klijentima kojima su potrebni praktični terapeutski savjeti, detekcija držanja i deformacija, ispravci i nadzor samostalne tjelovježbe, izrada stručnih programa, smjernice u prehrani i slično. Termini konzultacija se dogovaraju.

RIJEČ INOVATORICE
BODY TEHNIKE

Hvala vam na interesu za Body tehniku, filozofiju koju sam intuitivno razvijala još od svoje petnaeste godine života. Za sebe mogu reći da sam senzibilna i intuitivna osoba što mi, uz znanje i dvadesetogodišnje radno iskustvo, pomaže da klijentu pružim cjelovitu pomoć i podršku. Obožavam prirodu i smatram da boravak u njoj iscjeljuje čovjeka do te mjere da bi mu to trebala postati svakodnevna i prioritetna životna higijena. I sama se trudim uravnoteženo i osviješteno živjeti u ulozi majke, prijateljice, žene i kćeri ....osjećam da uz Body tehniku i svoj posao, za koji sam izuzetno zahvalna, stalno rastem jer vjerujem da ovaj način vježbanja izvlači iz tijela i osobe ono najbolje. U svom sam radu spoznala da postoje mnoge zablude općenito o tjelovježbi. Jedna od njih je da je svako vježbanje dobro. Nije! Kao niti svaka hrana. Tjelovježba može biti stres za organizam ukoliko dugo niste vježbali, ako patite od prekomjerne težine, oboljeli ste, imunitet vam je nizak ili ste starija osoba. Vježbe moraju predstavljati umjereni napor i ugodu. Treba poštovati trenutačne mogućnosti tijela, a ne slušati samo "glavu" koja često zna biti vlastiti neprijatelj po tom pitanju. Krenite vrlo postupno uz stručno vodstvo sa što prirodnijim kretnjama. Tjelovježba mora biti raznovrsna, umjerena, redovita i maksimalno prilagođena individualnim karakteristikama, dobi i zdravstvenom stanju.
To je moj posao, ili možda životna misija, educirati vas i pomagati vam kako preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i uživati u svojem tijelu.